Boeuf de bourguignon

Boeuf de Bourguignon is een klassieke Franse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Deze versie van Boeuf de Bourguignon is gemaakt met rundvlees, wortelen, uien, knoflook, rode wijn, kruiden en champignons. Het is een eenvoudig recept dat veel tijd en liefde vereist om de perfecte smaak te bereiken.

Ingrediënten:

– 2 kg runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 500 ml rode wijn
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 el bloem
– 2 el olijfolie
– 250 g champignons, in plakjes
– 2 el tomatenpuree
– 2 el boter
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak hierin de runderlappen aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de uien, knoflook, wortels, laurierblaadjes, tijm en tomatenpuree toe en bak alles nog een paar minuten mee.

4. Voeg de rode wijn toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg de bloem toe en roer goed door.

6. Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in ongeveer 2 uur gaar stoven.

7. Voeg de champignons toe en laat nog een kwartier stoven.

8. Voeg de boter toe en roer goed door.

9. Breng op smaak met zout en peper.

10. Serveer de Boeuf de Bourguignon met aardappelpuree of gekookte rijst.

Boeuf de bourguignon

Geef een reactie

Schuiven naar boven