Boerenkool stamppot

Boerenkool stamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, voedzame maaltijd die gemakkelijk te maken is. Boerenkool stamppot is een combinatie van boerenkool, aardappelen en spek. Deze ingrediënten worden samen gestampt tot een smeuïge puree. Hieronder volgt een recept voor boerenkool stamppot.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 500 gram aardappelen
– 100 gram spek
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een snufje zout. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn.

2. Snijd de uien en knoflook fijn. Bak de uien en knoflook in een koekenpan met de olijfolie.

3. Voeg de boerenkool toe aan de uien en knoflook en bak de boerenkool tot deze gaar is.

4. Voeg de gekookte aardappelen toe aan de boerenkool en voeg ook het spek toe.

5. Breng alles op smaak met zout en peper.

6. Stamp alles met een stamper tot een smeuïge puree.

7. Serveer de boerenkool stamppot met een lekker stukje vlees of vis.

Eet smakelijk!

Boerenkool stamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven