Bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade is een heerlijke, gezonde salade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een gezonde snack. Deze bloemkoolsalade is gemaakt met een heerlijke combinatie van ingrediënten, waaronder mayonaise, mosterd, knoflook, ui, paprika en kappertjes. Het is een lekkere, smaakvolle salade die je zeker zult genieten.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 eetlepels mayonaise

– 1 eetlepel mosterd

– 1 teentje knoflook, geperst

– 1 ui, fijngehakt

– 1 rode paprika, fijngehakt

– 2 eetlepels kappertjes

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper en bak de bloemkool in de oven gedurende 15-20 minuten.

3. In de tussentijd, meng de mayonaise, mosterd, knoflook, ui, paprika en kappertjes in een kom. Breng op smaak met zout en peper.

4. Haal de bloemkool uit de oven en laat afkoelen.

5. Voeg de bloemkool toe aan de kom met de mayonaise-mengsel en meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de bloemkoolsalade direct of laat afkoelen in de koelkast.

Bloemkoolsalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven