Bigos

Bigos is een traditionele Poolse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke combinatie van verschillende groenten, vlees en kruiden. Bigos is een gerecht dat je gemakkelijk kunt maken en dat je met veel verschillende ingrediënten kunt variëren. Hier volgt een recept voor een heerlijke bigos.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortels, in blokjes

– 2 stengels bleekselderij, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram kool, in reepjes
– 500 gram zuurkool, in reepjes
– 500 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul en voeg de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe. Bak alles nog een paar minuten.

2. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

3. Voeg de kool en zuurkool toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de bigos met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Bigos

Geef een reactie

Schuiven naar boven