Bieten wrap

De bieten wrap is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een perfecte optie voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. De wrap is gemaakt met geroosterde bieten, feta, spinazie, avocado en een heerlijke yoghurt-dille saus. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop feta
– 2 kopjes spinazie
– 1 avocado, in plakjes
– 4 wraps

Voor de yoghurt-dille saus:

– 1 kop Griekse yoghurt
– 2 eetlepels fijngehakte dille
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de bieten in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Meng de feta, spinazie en avocado in een kom.

4. Maak de yoghurt-dille saus door de yoghurt, dille, zout en peper te mengen.

5. Verwarm de wraps in de oven gedurende 5 minuten.

6. Verdeel de bieten, feta, spinazie en avocado over de wraps. Top met de yoghurt-dille saus.

7. Rol de wraps op en serveer.

Bieten wrap

Geef een reactie

Schuiven naar boven