Biet

Bieten zijn een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept combineer ik bieten met een aantal andere smaken om een heerlijke maaltijd te creëren. Deze bietenmaaltijd is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje groene erwten

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gekookte quinoa

– 1/4 kopje gehakte peterselie

– 1/4 kopje gehakte koriander

– 1/4 kopje gehakte amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bietenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de bieten in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui gedurende 5 minuten.

4. Voeg de knoflook, komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog eens 2 minuten.

5. Voeg de erwten, kikkererwten, quinoa, peterselie, koriander en amandelen toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Voeg de geroosterde bieten toe en bak nog eens 5 minuten.

7. Serveer de bietenmaaltijd warm met wat extra gehakte kruiden.

Biet

Geef een reactie

Schuiven naar boven