Bienenstich

Bienenstich is een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een klassiek gebak dat bestaat uit een luchtige cakelaag met een karamelachtige vulling en een krokante korst. Het is een perfecte traktatie voor elke gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor heerlijke bienenstich.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 2 eetlepels melk
– 2 theelepels vanille extract
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels gemalen kardemom

Voor de vulling:

– 500 gram suiker
– 250 gram boter
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, boter, suiker, eieren, melk, vanille extract, kaneel en kardemom in een kom. Kneed het deeg tot een glad geheel.

3. Vet een bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem. Bak de cake in de oven gedurende 25 minuten.

4. Maak ondertussen de vulling. Verwarm de suiker, boter, melk en vanille extract in een pan. Roer het mengsel tot het een karamelachtige substantie wordt.

5. Haal de cake uit de oven en giet de vulling over de cake.

6. Bak de bienenstich nogmaals gedurende 25 minuten.

7. Laat de bienenstich afkoelen en serveer.

Bienenstich

Geef een reactie

Schuiven naar boven