Basbousa

Basbousa is een heerlijk zoet gebakje uit het Midden-Oosten. Het is gemaakt van semolina, suiker, boter en yoghurt. Het is een perfecte traktatie voor een feestje of als een lekkere snack. Hieronder volgt een recept voor basbousa.

Ingrediënten:

– 2 kopjes semolina

– 1 kopje suiker
– 1/2 kopje boter
– 1/2 kopje yoghurt
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje gehakte walnoten
– 1/2 kopje gehakte amandelen
– 1/2 kopje gesmolten boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de semolina, suiker, boter, yoghurt, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de walnoten en amandelen toe en meng alles goed.

4. Vet een ovenschaal in met de gesmolten boter.

5. Giet het mengsel in de ovenschaal en strijk het glad.

6. Bak de basbousa in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de basbousa afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

8. Serveer de basbousa warm of koud. Geniet ervan!

Basbousa

Geef een reactie

Schuiven naar boven