Bananentaart

Bananentaart is een heerlijke traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Deze taart is licht en luchtig, met een heerlijke smaak van banaan. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor bananentaart.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje suiker
– 2 eieren
– 1 theelepel vanille-extract
– 2 grote, rijpe bananen, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout.

3. In een andere kom, klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop tot het een glad mengsel is.

4. Voeg het bloemmengsel toe aan het botermengsel en meng tot een glad deeg.

5. Voeg de fijngehakte bananen toe aan het deeg en meng goed.

6. Vet een taartvorm in en giet het deeg erin.

7. Bak de taart in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een tandenstoker er schoon uitkomt.

8. Laat de taart afkoelen en serveer.

Bananentaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven