Bananenmeel

Bananenmeel is een gezonde en veelzijdige ingrediënt die je in veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Het is een glutenvrij meel dat gemaakt is van gedroogde bananen. Het is een goede bron van vezels, kalium en vitamine B6. Bananenmeel is een lekkere en gezonde manier om je maaltijden te verrijken. Hieronder volgt een recept voor bananenmeelpannenkoeken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bananenmeel
– 2 eieren
– 1 kopje melk
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom het bananenmeel, bakpoeder, zout en vanille-extract.

3. Voeg de eieren, melk en olijfolie toe en mix alles goed door elkaar.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe.

5. Schep een lepel van het beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

6. Serveer de bananenmeelpannenkoeken warm met wat honing of ahornsiroop.

Bananenmeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven