Aubergine oven

Aubergine oven is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis, of als je een gezonde lunch wilt maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. In dit recept gebruiken we aubergine, tomaat, ui, knoflook, olijfolie, oregano, basilicum, zout en peper.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in plakjes gesneden
– 2 tomaten, in plakjes gesneden
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergineplakjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bestrooi de plakjes met oregano, basilicum, zout en peper.

4. Bak de aubergineplakjes in de oven gedurende 15 minuten.

5. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

6. Voeg de tomaten toe en bak nog 5 minuten.

7. Haal de aubergineplakjes uit de oven en leg ze in een ovenschaal.

8. Verdeel de ui-knoflook-tomatensaus over de aubergineplakjes.

9. Bak de ovenschotel nog 15 minuten in de oven.

10. Serveer de aubergine oven met wat extra basilicum en oregano.

Aubergine oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven