Aubergine marokkaans

Marokkaanse aubergine is een heerlijk gerecht dat een combinatie is van smaken uit het Midden-Oosten. Het is een eenvoudig gerecht dat veel smaak heeft en een geweldige manier is om aubergine te bereiden. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak. Hier is een recept voor Marokkaanse aubergine dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kopje groene olijven, gehalveerd
– 1/4 kopje gehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergineplakjes op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de aubergineplakjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten.

4. Voeg de knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut.

5. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma en chilipoeder toe en bak deze gedurende 1 minuut.

6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten sudderen.

7. Voeg de olijven en peterselie toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

8. Voeg de gebakken aubergineplakjes toe en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.

9. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

10. Serveer de Marokkaanse aubergine met rijst of couscous.

Aubergine marokkaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven