Aubergine italiaans

Aubergine Italiaans is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van aubergine, tomaten, kaas en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis of als je gasten hebt. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke Aubergine Italiaans maken.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in plakjes gesneden
– 2 tomaten, in plakjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 ui, gehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes aubergine op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.

3. Bak de aubergine in de oven gedurende 15 minuten.

4. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomaten toe en bak deze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed door.

7. Verdeel de tomatensaus over de gebakken aubergine plakjes.

8. Bestrooi de kaas over de tomatensaus.

9. Bak de aubergine nogmaals in de oven gedurende 10 minuten.

10. Serveer de Aubergine Italiaans meteen.

Aubergine italiaans

Geef een reactie

Schuiven naar boven