Atjar ketimoen

Atjar ketimoen is een traditionele Indonesische salade die wordt gemaakt met komkommer, tomaten, uien, pinda’s en een pittige saus. Het is een heerlijke, frisse salade die perfect is als bijgerecht of als snack. In dit recept leer je hoe je deze smakelijke salade kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 komkommers, in dunne plakjes gesneden

– 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden

– 1 ui, fijngehakt

– 1/2 kopje pinda’s

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sambal oelek

– 1 eetlepel knoflookpoeder

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel zout

– 1/4 kopje olie

Bereidingswijze:

1. Meng de komkommer, tomaten en ui in een grote kom.

2. Voeg de pinda’s toe en meng goed.

3. Maak de saus door de azijn, suiker, sojasaus, sambal oelek, knoflookpoeder, gemberpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder en zout in een kom te mengen.

4. Voeg de olie toe en meng goed.

5. Voeg de saus toe aan de salade en meng goed.

6. Laat de salade minstens een uur marineren.

7. Serveer de salade koud.

Atjar ketimoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven