Asperges met zalm

Asperges met zalm is een heerlijke combinatie van smaken. De zoete zalm en de knapperige asperges maken dit gerecht tot een feestmaal. In dit recept worden de asperges gebakken in de oven en geserveerd met een saus van zalm en citroen. Het is een eenvoudig gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat.

Ingrediënten:

– 500 gram asperges
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 200 gram gerookte zalm
– 1 eetlepel fijngehakte peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de asperges en snijd de harde uiteinden eraf.

3. Leg de asperges op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, citroensap, zout en peper.

4. Bak de asperges in de oven gedurende 15-20 minuten.

5. Verwarm ondertussen de zalm in een koekenpan.

6. Serveer de asperges met de zalm en bestrooi met de peterselie.

Eet smakelijk!

Asperges met zalm

Geef een reactie

Schuiven naar boven