Arepas

Arepas zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht uit Zuid-Amerika. Ze zijn gemaakt van maïsmeel en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. Ze zijn eenvoudig te maken en kunnen worden gegeten als ontbijt, lunch of diner. In dit recept leer je hoe je een heerlijke arepa kunt maken met kaas en ham.

Ingrediënten:

– 2 kopjes maïsmeel

– 1 theelepel zout

– 2 kopjes warm water

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels boter

– 1 kopje geraspte kaas

– 1 kopje gesneden ham

Bereidingswijze:

1. Meng de maïsmeel, zout, warm water en olijfolie in een kom tot een deeg. Kneed het deeg goed en vorm er 8 gelijke balletjes van.

2. Verwarm de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.

3. Druk de balletjes plat en leg ze in de pan. Bak de arepas aan beide kanten goudbruin.

4. Verdeel de kaas en ham over de arepas en bak ze nog een paar minuten.

5. Serveer de arepas warm.

Arepas

Geef een reactie

Schuiven naar boven