Appeltaart deeg

Appeltaart is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gebruikt om familie en vrienden te verwelkomen. Het deeg is een van de belangrijkste ingrediënten voor een goede appeltaart. Hieronder volgt een recept voor het maken van een heerlijk appeltaart deeg.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 125 gram koude boter

– 50 gram suiker

– 1 ei

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en meng goed.

3. Voeg de koude boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een korrelig deeg wordt.

4. Voeg het ei en het koude water toe en kneed het deeg nogmaals tot het een glad deeg wordt.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leg het in een ingevette taartvorm.

6. Bak het deeg in de oven gedurende 20 minuten.

7. Laat het deeg afkoelen en vul het vervolgens met appelmoes.

8. Bak de taart nogmaals gedurende 30 minuten.

9. Laat de taart afkoelen en serveer.

Eet smakelijk!

Appeltaart deeg

Geef een reactie

Schuiven naar boven