Appeltaart bakken

Appeltaart is een klassiek gebak dat al eeuwenlang wordt gebakken. Het is een heerlijk zoet gebak dat perfect is voor elke gelegenheid. Met deze recept kun je een heerlijke appeltaart bakken die je familie en vrienden zeker zullen waarderen.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje koude boter
– 1/2 kopje suiker
– 1 ei
– 2 eetlepels melk
– 4-5 grote appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg de koude boter toe en kneed het met je vingers tot het een kruimelig mengsel wordt.

3. Voeg de suiker toe en kneed het mengsel nog een keer.

4. Voeg het ei en de melk toe en kneed het tot een soepel deeg.

5. Vet een springvorm in en druk het deeg erin.

6. Verdeel de appelplakjes over het deeg.

7. Bestrooi de appelplakjes met de kaneel en suiker.

8. Bak de appeltaart in de oven gedurende 30-35 minuten.

9. Laat de appeltaart afkoelen en serveer.

Appeltaart bakken

Geef een reactie

Schuiven naar boven