Appel crumble

Appel crumble is een heerlijk zoet dessert dat gemakkelijk te maken is. Het is een perfecte manier om de resterende appels in huis te gebruiken. De krokante kruimeltopping en de zoete appels maken dit een heerlijk dessert. Hieronder volgt het recept voor appel crumble.

Ingrediënten:

– 4 grote appels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel kaneel
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1 kopje havermout
– 1/2 kopje suiker

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe de appelblokjes in een kom en voeg de citroensap, suiker, bloem en kaneel toe. Meng alles goed.

3. Voeg de gesmolten boter toe aan de kom en meng alles goed.

4. Voeg de havermout en suiker toe aan de kom en meng alles goed.

5. Doe het appelmengsel in een ovenschaal en verdeel de kruimeltopping erover.

6. Bak de crumble in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de topping goudbruin is.

7. Laat de crumble afkoelen en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Appel crumble

Geef een reactie

Schuiven naar boven