Amatriciana

Amatriciana is een klassieke Italiaanse pasta-saus die wordt gemaakt met pancetta, uien, tomaten en peper. Het is een heerlijke saus die perfect is voor een avondmaaltijd. Deze versie van amatriciana is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 200 gram pancetta, in kleine blokjes gesneden
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gerookte paprikapoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
– 500 gram spaghetti

Bereidingswijze:

1. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de pancetta toe en bak tot het krokant is.

2. Voeg de uien en knoflook toe en bak tot de uien zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de saus. Roer goed om alles te combineren.

6. Serveer de amatriciana met extra geraspte Parmezaanse kaas.

Amatriciana

Geef een reactie

Schuiven naar boven