Advocado

Advocado is een heerlijk en gezond ingrediënt dat je op veel manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we advocado om een heerlijke salade te maken. Deze salade is een perfecte aanvulling op een lunch of diner en is ook nog eens makkelijk te maken.

Ingrediënten:

– 2 rijpe advocado’s

– 1 rode ui, fijngehakt

– 1 tomaat, in blokjes gesneden

– 1/4 komkommer, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels citroensap

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel knoflookpoeder

– 1/4 theelepel komijnpoeder

– 1/4 theelepel chili poeder

– 1/4 theelepel paprikapoeder

– 1/4 theelepel oregano

– 1/4 theelepel basilicum

– 1/4 theelepel peterselie

Bereidingswijze:

1. Schil de advocado’s en verwijder de pit. Snijd de advocado’s in kleine blokjes.

2. Doe de blokjes advocado in een kom en voeg de ui, tomaat en komkommer toe.

3. Voeg de olijfolie, citroensap, zout, peper, knoflookpoeder, komijnpoeder, chili poeder, paprikapoeder, oregano, basilicum en peterselie toe en meng alles goed door elkaar.

4. Serveer de salade direct of laat de salade een paar uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.

Advocado

Geef een reactie

Schuiven naar boven