Adukibonen of linzenschotel

Adukibonen of linzenschotel is een heerlijke, gezonde en veelzijdige maaltijd. Het is een perfecte optie voor vegetariërs en veganisten, maar ook voor iedereen die op zoek is naar een lekkere, voedzame maaltijd. Deze schotel is gemakkelijk te maken en kan worden aangepast aan uw persoonlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor een heerlijke adukibonen of linzenschotel.

Ingrediënten:

– 1 kopje gedroogde adukibonen of linzen

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje verse koriander, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Week de adukibonen of linzen minstens 8 uur in koud water.

2. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

3. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

4. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.

5. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 1 minuut.

6. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 1 minuut.

7. Voeg de geweekte adukibonen of linzen toe en roer goed.

8. Voeg het water toe en breng aan de kook.

9. Laat de schotel op laag vuur zachtjes koken tot de linzen of bonen gaar zijn, ongeveer 20-30 minuten.

10. Voeg de koriander toe en roer goed.

11. Breng op smaak met zout en peper.

12. Serveer de schotel warm met een salade of rijst.

Eet smakelijk!

Adukibonen of linzenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven