Aardappel gratin

Aardappel gratin is een heerlijk en smakelijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we aardappelen, kaas, room en kruiden om een heerlijke gratin te maken.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1/2 theelepel tijm
– 1/2 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kop geraspte kaas
– 1/2 kop room

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de aardappelplakjes toe en bak tot ze lichtbruin zijn.

4. Voeg de tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg de kaas en room toe en roer goed.

6. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet in de oven. Bak gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

7. Serveer de aardappel gratin warm.

Aardappel gratin

Geef een reactie

Schuiven naar boven